Säker Senior AB

Hjälpmedel

För att undvika en fallolycka eller att minska skadorna om man faller finns det ett flertal bra produkter som vi rekommenderar. Vi har samlat ett urval på den här sidan men har du frågor om andra produkter är du naturligtvis varmt välkommen att höra av dig till oss via e-post eller på telefon.

Vill du beställa så skickar du ett mail till info@sakersenior.se och skriver vilken produkt och vilken storlek du önskar samt vart faktura ska skickas. Det går också bra att beställa via telefon till Sofia Biderholt på 076-249 32 00.

Alla priser ex moms. Fraktkostnad tillkommer. Prislista gäller tom 2019-06-30.

Raizer

Raizer by liftup®s Raizer by liftup®s patenterade lyftstol är en snabb och säker mobil lösning när en person har ramlat och behöver hjälp att komma upp.

Vårdaren kan utan assistans hantera både Raizer® och personen på golvet. Det behövs heller ingen kraft för att kunna lyfta eller putta, ingen risk för överbelastning av armar och rygg. Vårdaren placerar Raizer® enligt instruktion och har därmed möjlighet att manövrera lyften med den ena handen, samt ev. stötta personens huvud med den andra.

En Raizer är mycket lätt att förflytta dit man behöver använda den, väger totalt 13 kg och transporters i två väskor; en väska väger 9 kg (sits) och den andra 4 kg (ryggdelen).

Stolen monteras enkelt ihop med få moment på ett par minuter och är direkt klar för användning. Raizer® är batteridriven och kan manövreras med en fjärrkontroll.

Kort om Raizer
Mobilt hjälpmedel till person som ramlat och ska komma upp
Lyftkapaciteten är upp till 150kg.
Ingen risk för överbelastning av vårdaren
Både brukare och vårdare kan känna sig trygga. Bekvämt och säkert lyft
Enkel att rengöra
Patenterad teknologi
CE-märkt

Se film hur Raizer fungerar

Pris: 36 900 kr

Fallskyddsmatta

Fallskyddsmatta Med en fallskyddsmatta minskas risken för skador vid ett fall betydligt!

I studien Biomechanical Evaluation of Injury Severity Associated with Patient Falls from Bed visas precis hur stor skillnad en matta gör vid fall ur en säng.Till exempel kan nämnas att vid ett fall ur en säng 97,5 cm hög är risken 25% att drabbas av en svår huvudskada. Om man lägger till höjden för sänggrindarna ökar risken till 40%.Med en fallskyddsmatta på golvet nedanför sängen minskar risken för svår huvudskada till under 1%! Och detta från den högre höjden med sänggrindarna uppe.

Vår rekommendation är att om man har en boende som riskerar falla ur eller vid sängen, ha alltid en fallskyddsmatta vid sängen och sänk ned sängen så långt som möjligt samt ta ned sänggrindarna.

Väldigt ofta läggs vanliga sängmadrasser nedanför sängar för att skydda en person som brukar falla ur sängen från skador. Detta är inte ett effektivt sätt då en mjuk madrass inte klarar att ta emot stöten av en person som faller och de slår i golvet ändå. En madrass medför även ökad fallrisk. Bort med madrasser från golvet och använd en riktig fallskyddsmatta!!

Fallskyddsmattorna är de enda godkända CE-märkta mattorna avsedda för detta bruk.
En fallskyddsmatta hjälper till att reducera riskerna för skador vid fall samtidigt som behovet av sänggrindar minskas. Fallskyddsmattan ger fullt skydd längs hela sängens längd och kan enkelt stuvas undan då den inte behövs.

Mattan kan absorbera upp till 85 % av stötkraften vid fall ur sängen. Sömmarna i mattan är förbättrade för att förhindra vätska att komma in i mattan.

Måtten på mattan är 178 X 97 X 3 cm och de fasade kanterna är ändrade så att rollator eller rullstol ska kunna rullas upp till sängkanten och för att minimera snubbel risken. Mattan är vikbar i tre delar.

Pris:3 975 kr

Matta-med-lysande-kant.jpg

Fallskyddsmatta med efterlysande kant

Den efterlysande kanten syns bra i mörker och kan hjälpa både brukaren och personal att se var sängen är utan att tända lampan. Kanten laddas av ljuset i rummet när lampan är tänd och lyser i c:a en timme efter att man släckt.
Pris:4 200 kr

Några uttalanden om fallskyddsmattorna:
Sedan vi skaffade Posey fallskyddsmattor har vi inte haft en enda höftfraktur
Arbetsterapeut, Äldreboende i Stockholm

Tack vare Posey fallskyddsmatta har vi helt klart räddat livet på den här kvinnan, hon slog sig blodig tidigare men nu faller hon mjukt.
Sjuksköterska, Vårdboende i Stockholm

Oval glidskiva i två storlekar

Enkel förflyttning Glidskivan är tillverkad av stark polyeten. Det behändiga formatet gör glidskivan enkel att transportera och att alltid ha nära till hands. Den är lätt att sprita av.
Glidskivan kan användas när mellanrummet är högst 5 cm. Av säkerhetsskäl bör skivan ha fast underlag på vardera sida när man gör en överflyttning.

Stor glidskiva
Den större skivan används för liggande överflyttning, från en säng eller bår till en annan, men också för positionering högre upp i säng. Skivan kan också användas för att underlätta placering av en lyftsele både i liggande och i sittande ställning. Den rundade formen och den släta, glatta ovansidan underlättar glidande förflyttningar och gör glidskivan mycket enkel att placera och ta bort.

Liten glidskiva
Den mindre versionen av glidskivan används för att underlätta positionering längre bak i stol. En mer aktiv brukare kan, med hjälp av glidskivan själv skjuta eller hasa sig bakåt till en riktig och bekväm sittposition. Glidskivorna är små och behändiga och har mjuka, runda former och glatta ytor; egenskaper som gör dem mycket lätt att placera och ta bort samt att alltid ha nära till hands.
• Litet och behändigt format, runda former och glatta ytor
• Snabb och enkel placering och borttagning
• Praktisk; mycket lätt att alltid ha nära till hands
• Eliminerar friktionen under brukaren och gör det mycket enkelt att positionera brukaren längre bak i stol
• Mer aktiva brukare kan själva trycka sig längre bak i stolen
• Mycket enkla att använda, quick-guide på undersidan
• Hygienisk; kan desinficeras med 70 % etanol, 45 % isopropanol eller liknande efter användning

Pris:
Små: 550kr/2st
Stora:1200/2st

Glidmatta

Praktiskt glidlakan En tunn, smidig, och mycket lättanvänd glidmatta som används för att underlätta vid olika typer av liggande förflyttningar av brukare, vid positionering i sittande samt vid applicering av lyftsele i sittande ställning.

Genom att reducera friktionen under brukaren kan man, med mycket lite kraft och helt utan onödiga lyft, göra enkla och säkra förflyttningar. Det är bekvämt för brukaren och det skonar medhjälparens rygg och axlar. Storlek: 110 x 70 cm.

Pris: 450 kr

Glidlakan

Glidlakan.jpg Glidlakan i satin som är till för brukare som har svårt att vända sig i sängen. Lakanet har ett glatt mittparti, som gör att det krävs mycket liten kraft för att vända sig. Brukaren glider mycket bra i sidled men bromsas upp av ett strävare material på sidorna. Dessutom motverkar materialet nedåtglidning. Storlek140 x 200 cm

Pris: 300 kr

Vårdarbälte

Balte.jpg Ger stöd vid sittande överflyttning, uppresning samt stå- och gåträning. Med en halkfri insida av fuktavvisande, PU-belagd nylon.Vårdarbälte som används för att stötta och assistera en brukare som ska resa sig upp, sätta sig ner eller förflytta sig från rullstolen till sängen, toaletten eller bilen. Bältet kan också användas för att ge extra stöd till en brukare som står eller går. Bältet, som placeras runt brukarens midja eller höfter, har ett flertal stabila handtag, både vertikala och horisontella, vilket gör det möjligt för medhjälparen att ta ett fast och bra grepp i många olika situationer.

Vårdarbältet har en halkfri insida av fuktavvisande, PU-belagd nylon och kan därför användas i miljöer där fukt och väta förekommer och när det finns speciella hygienkrav.

Finns i storlekarna
S (60-100cm)
M (70-120 cm)
L (100-160 cm)
XL (115-175cm)

Pris: 650 kr

Hemvårdsryggsäck

Förflyttnngar För enkla, bekväma och säkra förflyttningar av brukare i hemmiljö
En praktisk ryggsäck laddad med ett urval av smarta hjälpmedel för enkla, bekväma och säkra förflyttningar av brukare i hemmiljö.
Med hjälp av innehållet i ryggsäcken kan en medhjälpare skapa lösningar för många vanligt förekommande förflyttningssituationer såsom liggande och sittande positionering, vändning i säng, sittande överflyttning, på- och avklädning samt uppresning och stå-/gåträning.

Innehåll:
• Glidskiva för sittande överflyttning.
• Glidmatta för positionering, applicering av lyftselar samt på-/avklädning.
• Antihalkmatta
• Polyestersammet Stöd vid uppresning, positionering och sittande överflyttning.
• Vårdbälte för stöd vid uppresning, sittande överflyttning samt stå- och gåträning. Strl M.
• Förflyttningshjälpmedel för positionering och vändning i säng, men även för sittande och liggande överflyttning.
• Glidlakan för positionering och vändning i säng.
• Glidmatta på rulle, 50 x 70 cm, 6 längder För korttidsbruk.
• Byxlås; ett band som hindrar byxorna från att ramla ned till fotknölarna. Ett smart hjälpmedel för enklare toalettbesök.

Pris: 4 200 kr

Antihalksocka med högt skaft

Antihalksockor Antihalksocka med mjuk bomullsfrottésula. Extra mjuk resår och har obefintlig söm.

Färg mörkblå Storlekar:
35-37 (Small)
38-40 (Medium)
41-43 (Large)
44-47(X-Large)

Pris: 70 kr

Säker Senior är ett kunskaps- och utbildningsföretag som erbjuder kurser, föresläsningar och konsultjänster inom områdena fallprevention, förflyttningar och träning för seniorer. Vi vill bidra till att minska fallolyckor och ge verktyg till personal inom vården att arbeta mot samma mål. Balansträning och styrketräning för seniorer är en viktig del för att minska antalet fallolyckor och därför erbjuder vi Balansskolor och föreläsningar för seniorer.

Säker Senior AB - info@sakersenior.se - 076-249 32 00