Säker Senior AB

Fallskyddsmatta

Fallskyddsmatta-bla.jpg Med en fallskyddsmatta minskas risken för skador vid ett fall betydligt!

En fallskyddsmatta hjälper till att reducera riskerna för skador vid fall då mattan absorberar upp
till 85 % av stötkraften vid fall ur sängen.

Några ord om fallskyddsmattorna
Sedan vi skaffade Posey fallskyddsmattor har vi inte haft en enda höftfraktur
Arbetsterapeut, Äldreboende i Stockholm

Tack vare Posey fallskyddsmatta har vi helt klart räddat livet på den här kvinnan, hon slog sig blodig tidigare men nu faller hon mjukt.
Sjuksköterska, Vårdboende i Stockholm

Alltför ofta läggs vanliga sängmadrasser nedanför sängar för att skydda en person som brukar falla ur sängen från skador. Detta är inte ett effektivt sätt då en mjuk madrass inte klarar att ta emot stöten av en person som faller och de slår i golvet ändå. En madrass kan isig även medföra även ökad fallrisk.

Vår rekommendation är att om en person riskerar falla ur sängen bör man alltid ha en fallskyddsmatta placerad vid sängen. Man bör även sänka ned sängen så långt som möjligt samt undvika att använda sänggrindar.

I studien Biomechanical Evaluation of Injury Severity Associated with Patient Falls from Bed visas precis hur stor skillnad en matta gör vid fall ur en säng.Till exempel kan nämnas att vid ett fall ur en säng 97,5 cm hög är risken 25% att drabbas av en svår huvudskada. Om man lägger till höjden för sänggrindarna ökar risken till 40%.Med en fallskyddsmatta på golvet nedanför sängen minskar risken för svår huvudskada till under 1%! Och detta från den högre höjden med sänggrindarna uppe. Läs studien ||hä

Fakta
Fallskyddsmattorna är de enda godkända CE-märkta mattorna avsedda för detta bruk.

Fallskyddsmattan ger fullt skydd längs hela sängens längd och kan enkelt stuvas undan då den inte behövs.

Måtten på mattan är 178 X 97 X 3 cm och de fasade kanterna är ändrade så att rollator eller rullstol ska kunna rullas upp till sängkanten och för att minimera snubbelrisken. Mattan är vikbar i tre delar.

Pris:3 975 kr exkl moms För att beställa klicka här

Säker Senior är ett kunskaps- och utbildningsföretag som erbjuder kurser, föresläsningar och konsultjänster inom områdena fallprevention, förflyttningar och träning för seniorer. Vi vill bidra till att minska fallolyckor och ge verktyg till personal inom vården att arbeta mot samma mål. Balansträning och styrketräning för seniorer är en viktig del för att minska antalet fallolyckor och därför erbjuder vi Balansskolor och föreläsningar för seniorer.

Säker Senior AB - info@sakersenior.se - 076-249 32 00