Säker Senior AB

Kurs för samtalsledare

Vi har utbildat vår första grupp samtalsledare vilka uppskattade utbildningen och nu är redo att hålla sina egna "Stepping On " kurser. Under hösten 2022 kommer vi att erbjuda en öppen utbildning och det finns även möjlighet att boka in oss för en egen grupp.

Du som vill bli samtalsledare är en person med intresse av fallprevention och av att leda en grupp. Din huvudsakliga uppgift är att leda samtalen och ansvara för att programmet genomförs som planerat.

För att bli samtalsledare bör du vara en god lyssnare och känna självförtroende i att leda samtal i grupp. Som samtalsledare bör du uppmuntra deltagarnas frågor och förstärka deras förtroende för sina egna idéer och förmågor samt ta till vara på deras erfarenheter och även uppmuntra till att de delar med sig till de övriga i gruppen. Du kommer även att stötta deltagarna vid genomförandet av den träning som ingår i programmet.

Under utbildningen går vi igenom vad som ingår i en Stepping On kurs, programmets pedagogiska upplägg och du erhåller de kunskaper du behöver för att kunna leda en kurs. Vi kommer även att öva på olika moment såsom träningsövningar och att leda gruppsamtal.

I utbildningen ingår en handbok som innehåller det du behöver för att för att planera, förbereda och genomföra programmet och i handboken finns allt textmaterial som används under programmet. Du får även boken ”Balansera med mera” som är baserad på programmet och som används vid genomförandet av ”Stepping On”. Utbildning genomförs under två på varandra följande dagar. Hemuppgifter ingår mellan kursdagarna.

Utbildningen riktar sig till dig som kommer i kontakt med äldre personer som har ökad fallrisk. Du kanske arbetar på en träffpunkt för seniorer, är aktiv i en pensionärsförening eller arbetar inom vård eller rehabilitering.

Är du intresserad av att veta mer?
Hör gärna av dig på 0731-53 20 30 eller på info@sakersenior.se.

Kursfakta

Antal deltagare: Grupp om max 10 deltagare
Datum: 26 och 27 oktober
Sista anmälningsdag: 20 september
Tid: Kl. 9.00-15.00 inkl lunchpaus
Kurslängd: 2 tillfällen à 5 timmar två dagar.
Kurslokal: Hälsans hus på Fjällgatan 23 B, Stockholm
Kursledare: Leg. fysioterapeut och Leg. arbetsterapeut
Intyg: Kursdeltagarna får kursintyg.
Kostnad/person: 5 500 kr exkl moms.
Anmäl dig här

Vill ni att vi kommer till er kommun eller arbetsplats och håller en utbildning för samtalsledare så gör vi gärna det. Hör av dig till oss för mer information och offert.

Kontakta oss på e-post eller på tel 073-153 20 30 för mer information om hur vi kan planera utifrån era förutsättningar och önskemål.

Säker Senior är ett kunskaps- och utbildningsföretag som erbjuder kurser, föresläsningar och konsultjänster inom områdena fallprevention, förflyttningar och träning för seniorer. Vi vill bidra till att minska fallolyckor och ge verktyg till personal inom vården att arbeta mot samma mål. Balansträning och styrketräning för seniorer är en viktig del för att minska antalet fallolyckor och därför erbjuder vi Balansskolor och föreläsningar för seniorer.

Säker Senior AB - info@sakersenior.se - 076-249 32 00