Säker Senior AB

Balansskola

God balans är en säkerhet Säker Senior erbjuder en Balanskola som passar alla som vill lära sig mer om balans och hur man ska undvika att falla?

Balanskolan innehåller tre tillfällen med föreläsningar och sju tillfällen med balansträning. Vid önskemål kan antalet träningstillfällen utökas.

Informativa och inspirerande föreläsningar vilka innehåller information om balans- och yrselproblem, fakta om fallolyckor och hur du kan undvika dessa, hur du kommer upp om du har fallit samt risker och lösningar i hem och närmiljö.

Träningen bygger på den senaste forskningen om balansträning för äldre och stor vikt läggs vid att alla deltagare ska få träna på en lagom utmanande nivå.

Alla deltagare får ett hemträningsprogram och uppgifter att utföra hemma.

Våra kursledare är erfarna sjukgymnaster och arbetsterapeuter med fördjupade kunskaper inom fallprevention och balans.

Kontakta oss via E-post eller på tel 076-249 32 00 för mer information, bokning eller anpassning av Balansskolan till er verksamhet.

Säker Senior genomförde under hösten 2014 Balanskolan i Österåkers kommun inom ramen för ett hälsoprojekt. Resultatet har blivit att de populära kurserna fortsätter att genomföras. Läs mer om projektet här

Säker Senior är ett kunskaps- och utbildningsföretag som erbjuder kurser, föresläsningar och konsultjänster inom områdena fallprevention, förflyttningar och träning för seniorer. Vi vill bidra till att minska fallolyckor och ge verktyg till personal inom vården att arbeta mot samma mål. Balansträning och styrketräning för seniorer är en viktig del för att minska antalet fallolyckor och därför erbjuder vi Balansskolor och föreläsningar för seniorer.

Säker Senior AB - info@sakersenior.se - 076-249 32 00